Mist u één, meerdere of zelfs al uw tanden en kiezen? Wilt u graag weer ongehinderd kunnen praten, lachen en eten? Dan is een implantaat mogelijk de oplossing voor u.

 

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese (klikgebit).

 

Wat zijn implantaten?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die in uw kaak wordt geplaatst. Een implantaat is te vergelijken met een kunstwortel die als een schroef in de kaak van het gebit wordt geplaatst. Implantaten komen op de plaats waar de wortel van de vroegere tand of kies zat. Implantaten zijn vaak gemaakt van titanium, al dan niet met een keramische buitenlaag. Implantaten hebben een doorsnee van ongeveer vier millimeter en zijn zes tot twaalf millimeter lang. Implantaten worden onder plaatselijke verdoving in de kaak aangebracht.

 

Hoe verloopt de behandeling?

Bij een behandeling met implantaten brengt onze specialist eerst een plaatselijke verdoving aan en maakt vervolgens het tandvlees los op de plekken waar de implantaten moeten komen. Zo wordt het kaakbot zichtbaar. Vervolgens boort de arts een gaatje in het kaakbot. Bij de implantaat behandeling schroeft de implantoloog/MKA-chirurg vervolgens in dat gaatje het implantaat. Daarna hecht hij het tandvlees weer dicht.

De napijn van een implantaten behandeling zal zeer gering zijn. Na deze implantaten behandeling volgt een 'rustperiode' van drie tot zes maanden, omdat het bot aan de implantaten moet vast groeien. Gedurende die maanden mogen de implantaten niet worden belast.

Na de rustperiode kan er op het implantaat verschillende prothesen worden geplaatst. Hierover kan één van onze specialisten u na een vrijblijvend consult informeren. 

 

Wat kost een implantaat?

De kosten voor een implantaat zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en van uw ziektekostenverzekering. Afhankelijk van hoe en bij wie u verzekerd bent, kunt u de kosten declareren. Informeer bij twijfel vooraf bij uw verzekeraar zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens een eerste consult kunnen wij u een advies voor behandeling en bijbehorende begroting geven.

 

3D planning implantaten

Door gebruik te maken van een CBCT scan in de kliniek is het mogelijk om een digitaal 3D beeld te krijgen van uw kaak, zenuwen en tandvlees. Hierdoor is het mogelijk door gebruik te maken van geavanceerde software een digitale 3D planning te maken voordat het implantaat bij u wordt geplaatst. Hierdoor is de behandeling nog meer voorspelbaar en kan er tevens gekeken worden naar de meest ideale stand van het implantaat voor de uiteindelijk kroon of brug.